Mediasakset 01 2020

 

Koin, että tästä toiminnasta voidaan hyvin leikata ja että tässä tullaan toimeen pienemmälläkin rahalla. Se ei ole kaupungin ydintoimintoja. Ei se [Hämeenlinnan maine Sibelius-kaupunkina] kaadu muutamaan kymmeneen tuhanteen euroon. Kyllä sen brändin ylläpito huolehditaan jollain muulla tavalla kuin että tungetaan loputtomasti rahaa tämmöisiin kohteisiin.”

Hämeenlinnan kaupungin klassisen musiikin konserttien rahoituksen vähentämiseen johtaneen ehdotuksen esittänyt Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Anni Puntila (kok.) Hämeen Sanomissa 12.12.2019.

 

Leikkaus näkyy väistämättä tulevien konserttien ja solistien määrässä. Jos joudumme pienentämään palkkoja tai lomauttamaan väkeä, on vaarana, että huippumuusikot menevät muualle. Haluamme pitää heistä kiinni tai muuten alkaa orkesterin alasajo.”

Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen kommentoi Kouvolan kaupungin päätöstä vähentää kulttuurilaitosten tukea 10 prosentilla Kymen Sanomissa 5.12.2019.

 

Nykyään viisi-kuusikymppinen kaarti sen aloitti. Maine kehittää lisää mainetta, hyvä kiertää ja kertautuu. Junioritkin hyötyvät pioneeritoiminnasta ja entisten oppilaiden menestyksestä. Kulttuuriperintö on tehtävä, elettävä. Sitä ei oikein voi rahalla ostaa.”

Kari Salminen kirjoittaa Jorma Panulan kapellimestariluokan menestyksestä Suomen Kuvalehdessä 50/2019.

 

Olen jälleen näin joulun alla käynyt muutamassa joulukonsertissa, joissa esiintyjät ovat lunastaneet paikkansa. En tiedä, olenko ainoa, joka kokee, että esiintyjien hyvästä tasosta huolimatta jotakin konserttien tunnelmasta on hävinnyt. Kuinka ollakaan, edessäni istui nainen, joka nauhoitti yli puolet esityksistä kännykällään ja likimain loppuajan otti kuvia. Kännykkää hän piti kuvatessaan edellään istuvien pään yläpuolella. Liekö tästä muutamat muutkin hänen lähellään innostuneet, kun edessäni oli ajoittain kuuden–seitsemän kännykän valomeri. Joulutunnelmaa sain toki taitavan esiintyjän ansiosta, mutta se vaati silmien sulkemista kappaleiden ajaksi.”

Marja-Leena Pippola mielipidekirjoituksessaan Ilkassa 11.12.2019

 

Vaikka esiintymiset loppuvat, me laulamme niin kauan, kunnes meille lauletaan.”

Kuoronjohtaja, emeritusprofessori Reijo Pajamo Helsingin Sotaveteraanikuoron viimeisen esiintymisen alla Apu-lehdessä 4.12.2019

 

Ryhmässä on tärkeää turvallinen fiilis, jotta kaikki uskaltavat laulaa vapautuneesti. Kaikki kumpuaa loppujen lopuksi musiikista, mutta yhdessä laulaminen tekee siitä sen kokemuksen. Parhaimmillaan ajantaju katoaa, ollaan sellaisessa flow-tilassa.”

Kuoroharrastaja Johanna Virtanen Aamuset-lehdessä 30.11.2019.

 

Kun musiikki tulvii 360 astetta ympärilläni, niin tiedän olevani äärettömän onnekas.”

Kuoroharrastaja Seija Tikka Puruvesi-lehdessä 18.11.2019.

 

Ilotulituksesta luopumiseen on monta syytä, mutta yksi painava syy on ilmasto. Eihän kulttuurikaan ilmastoa pelasta, mutta sen sijaan, että ammuttaisiin ruutia taivaalle, haluttiin rahat käyttää sisällöntuotantoon.”

Kulttuurituottaja Heidi Kangaskokko kommentoi Nivalan joulunavaustapahtumaa Nivala-lehdessä 17.11.2019.

 

Kehitys ei lopu Sibeliukseen. Jos ajattelemme, että kaikki se, mikä on hienoa, on jo tehty, emme anna mahdollisuutta musiikille. Mitä kaikkea klassinen musiikki voisikaan olla tulevaisuudessa, ja voisiko se houkutella jopa uuden yleisön, joka tähän asti ei ole kokenut klassista musiikkia omakseen syystä tai toisesta? On tärkeää, että arvostamme niitä ääniä, joita kuulemme tässä ajassa. Jotta jatkossa kaikki musiikki tulee kuulluksi.”

Säveltäjä Sebastian Hilli Helsingin Sanomissa 24.11.2019.

 

Tuntuu tosi kivalta saada myönteistä palautetta, sillä sitä kautta saa myös positiivista huomiota. Sellaisetkin, jotka eivät olleet konsertissa tai edes tienneet tästä esityksestä, kiinnostuivat teoksestani Hesarin kritiikin nähtyään. Sävellystä tehdessäni koetan kuitenkin sulkea kaiken kritiikin ja muun huomion pois mielestäni ja teen vain sellaista musiikkia, mitä haluan tehdä. Kritiikistä tulee sitten, mitä tulee. Se ei vaikuta siihen, mitä teen.”

Säveltäjä Ilkka Hammo On the Horizon -teoksensa saamasta palautteesta Kulttuuritoimitus.fi:ssä 15.12.2019.