Historiallinen konsertti päättää PianoEspoon

 

Paavali Jumppanen on PianoEspoon taiteellinen johtaja. © MAARIT KYTÖHARJU

Jos aikakoneella pääsisi yhteen historian konserttiin, monen valintana voisi olla Theater an der Wienissä 22.12.1808 pidetty Ludwig van Beethovenin sävellyskonsertti. Siellä kantaesitettiin Pastoraalisinfonia, 5. sinfonia, 4. pianokonsertto, konserttiaaria Ah! Perfido, Kuorofantasia sekä osia C-duurimessusta. Helsingin Musiikkitalossa tarjotaan 10. marraskuuta toisinto tästä ohjelmasta PianoEspoon ja Helsingin barokkiorkesterin yhteistyönä.

Kuoro-osuuksista vastaa Tapiolan Kamarikuoro ja pianosolisteina ovat Paavali Jumppanen, Tarmo Peltokoski sekä brittiläinen Ashley Wass. Wass soittaa Beethovenin viidennestä sinfoniasta Franz Lisztin version soolopianolle. Konserttiaarian solistina laulaa Helena Juntunen ja muina laulusolisteina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ensemble. Kapellimestarina toimii puolalainen Jan Tomasz Adamus. Konsertti kestää neljä ja puoli tuntia.

PianoEspoon (1.–10.11.) ohjelmassa on lisäksi mm. Camilla Nylundin ja Marita Viitasalon liedkonsertti, Till Fellnerin Schubert-resitaali ja Marie Vermeulin Messiaen-konsertti. Nuoret suomalaislupaukset Hannu Alasaarela, Anton Meijas, Tarmo Peltokoski ja Fanny Söderblom näyttävät taitojaan sama iltana, ja Tapiola Sinfoniettan solistina on Jeremy Denk. Myös Tapiolan pianokilpailu kuuluu ohjelmaan.