Maija Hynnisen New Holland kantaesityksenä Hyvinkäällä

Maija Hynnisen New Holland saa kantaesityksensä Hyvinkääsalissa 5. maaliskuuta. © Maarit Kytöharju

Hyvinkään orkesterin konsertti Hyvinkääsalissa 5. maaliskuuta esittelee musiikkia viimeisen sadan vuoden ajalta ja viitoittaa tietä moderniin kaupunkiin. Inspiraationsa ohjelma on saanut Helene Schjerfbeckistä. Teoksista vanhin on Arnold Schönbergin kamarisinfonia, ja uusimpana kuullaan Maija Hynnisen New Holland, joka saa kantaesityksensä Hyvinkäällä.

Säveltäjä ja äänitaiteilija Maija Hynninen (s. 1977) on yhdistänyt teoksissaan konserttimusiikkia, live-elektroniikkaa ja monitaiteellista performanssia. Myös viulistin koulutuksen saanut Hynninen opiskeli vuodesta 2003 Sibelius-Akatemiassa Paavo Heinisen oppilaana. Vuosina 2012-13 hän jatkoi työskentelyä elektronimusiikin parissa Pariisin IRCAMissa. Opinnot ovat jatkuneet Kalifornian yliopistossa Berkeleyssa, minkä lisäksi hän tekee tohtorin tutkintoa Taideyliopistossa Helsingissä.

Konsertin muita säveltäjänimiä ovat Aarre Merikanto, Igor Stravinsky, Lotta Wennäkoski ja Kaija Saariaho. Hyvinkään orkesterin konsertin solistitehtävissä taituroi jonglööri Sakari Männistö, ja kapellimestari Tuomas Pirilän johtamien kamariyhtyeteosten lomaan on luvattu ”pieniä suuria postikortteja Pariisista”.

Matti Tuomisto