What ever Works! -nykymusiikkifestivaali striimataan Turusta maksutta

Säveltäjä Pauliina Isomäki, sopraano Kaisa Kraft ja pianisti Anni Collan Dreamscapes-konsertin harjoituksissa. © Roosa Tuomikoski

What ever Works! -festivaali järjestetään Turussa 16.–20. helmikuuta. Vuodesta 2013 järjestetty pieni nykymusiikkifestivaali on joutunut koronarajoitusten vuoksi siirtämään osan konserteistaan, mutta festivaaliviikon kaksi konserttia ja keskusteluohjelma striimataan festivaalin YouTube-kanavalla maksutta.

Festivaali alkaa tiistaina WeW! Talks -tapahtumalla, jossa sopraano Kaisa Kraft ja pianisti Anni Collan avaavat sunnuntaista liedkonserttiaan Dreamscapes. Konsertissa kantaesitetään Markus Fageruddin laulusarja Om träd, regn och fårens stjärnbild, ja Mikko Heiniön Syyskesän laulusta (2008) kuullaan sopraanoversion ensiesitys; lisäksi mukana on Kaija Saariahon, Minna Leinosen ja Pauliina Isomäen musiikkia.

Torstain 18.2. konsertissa harmonikkataiteilija Mikko Luoma esittää Lauri Mäntysaaren teoksen Élégie. Konsertissa kantaesityksensä saavat myös kaksi tukholmalaisen säveltäjän Marsel Nichanin teosta, jotka ovat valmistuneet vuonna 2020. Marimba Dreams -teoksen esittää lyömäsoittaja Aleksi Putkinen ja Whispering-teoksen esittävät huilisti Vitalia Antonova sekä sellisti Oliver Müller.